Tavaszi bőrmegújítás

 In Blog

Tavasszal bőrünknek is szüksége van a felfrissülésre, így az alábbiakban néhány hasznos tanácsot olvashatsz arról, hogyan gondoskodhatsz megfelelően bőrödről a tavasz beköszöntével.

Az évszakok váltakozásával mások a bőrápolási feladatok, mert a bőrünket érő külső hatások – mint a napsugárzás, a hőmérséklet, a szél, a csapadék – különböző mértékben veszik igénybe a bőrünket. Ezért akik nem járnak rendszeresen kozmetikushoz, azoknak is érdemes ilyenkor ellátogatni egy professzionális kozmetikai kezelésre.

 

Bőrünk igényei tavasszal

Arcunk üdesége és ellenálló képessége a téli időszak során csökkent, és a gyakran nyomottabb téli hangulat is rányomhatta bélyegét. A téli hónapok során arcunk nem jut hozzá a szükséges mennyiségű A- és D-vitaminhoz, melyeknek egyik legfőbb forrása a napsugárzás. Ne sajnáljuk hát az időt egy kiadós tavaszi arcbőr-regenerálásra!

Tavasszal az elöregedett hámréteget eltávolító, méregtelenítő, bőrtápláló, hidratáló bőrápolási programot javaslom, amelyben fontos, hogy a mélyebb bőrrétegekbe is rendszeresen bejuttassuk a hatóanyagokat.

Erre nyújtanak tökéletes megoldást Seyo kezeléseink, mely speciális TDA technológiával a bőr legmélyebb rétegeibe képes eljuttatni az értékes hatóanyagokat.

 

A bőr megfelelő tisztítása

A nyári napsütéses időszak előtt érdemes kitisztítani az arcot. A tisztító arckezelés az alapja a bőr táplálásának és hidratálásának, mivel a pórusokban lévő szennyeződés gátolja a hatóanyagok felszívódását, ezért mindenképpen el kell távolítani a faggyút a pórusokból. Az arcbőr helyes ápolása hosszú távú befektetés. Bőrünk állapota az életmódunk, a környezeti hatások, és természetesen az idő múlása miatt folyamatosan változik, egy szakember meg tudja mondani, hogy mire van épp szüksége. Ha odafigyelünk arcbőrünk igényeire, kordában tarthatjuk az öregedés jeleinek kialakulását.

A kiadós bőrtisztításra Mila D’Opiz Skin Clear kezelésünket ajánlom, mely teljes mértékben méregteleníti a bőrt, és normalizálja a faggyútermelődést.

 

 Táplálkozás

Tavasszal a megújulás jegyében érdemes tudatosabban táplálkozni, feltölteni a szervezet kiürült vitamin- és ásványianyag-készletét. Rakjuk tele a hűtőt természetes szépítőszerekkel – zöldségekkel, gyümölcsökkel, ásványvízzel – a kenyértartót magas rosttartalmú sokmagos pékáruval, a fehér lisztből készült dolgokat pedig száműzzük.

 

Próbáljuk csak pár napra elhagyni a húst étkezésünkből, helyette együnk barnarizst, tofut, tojást, sajtot. A húsvéti nagyböjtöt nem véletlenül tartották be sok éven át, a szervezet ilyenkor megszabadult a méreganyagoktól.

Ha úgy érezzük, nem elég egy kis diétát tartanunk, akkor ma már különböző hatékony méregt

 

elenítő testkezelést vehetünk igénybe. Egy speciális cellulit elleni program újra formába hozza a testet és a bőrünket is. Erre nyújt tökéletes megoldást tavaszi, 30 napos body shaping formulánk.

 

A megfelelő kozmetikumok kiválasztása az időjárás hatásainak megfelelően

 

Fényvédelem

A fényvédelemmel rendelkező kozmetikumok részben elnyelik az ibolyántúli sugarakat, részben óvják a bőrt a túlzott vízleadástól, kiszáradástól. Megfelelő készítmény kiválasztásánál figyelembe kell venni bőrtípusunkat is.

Tavasszal a napsugárzás nemcsak erősödik, hanem összetétele is változik. Ilyenkor tartalmazza a legtöbb ibolyántúli sugarat, ennek hatására megjelennek a pigmentfoltok. A szeplőkre hajlamosak és a fényérzékenyek speciális tavaszi bőrápolási feladata a megelőzés. A fényvédők használatát kellő időben kell elkezdeni, legjobb már márciusban.

Arra még érdemes odafigyelned, hogy ezektől a kozmetikumoktól csak akkor várható eredmény, ha minden nap a bőrön vannak.

 

Mindennapi bőrápolás

Mivel az időjárási viszonyok változásával bőrünk igényei is módosulnak, eljött a krémváltás ideje is. A szél és a hideg ellen védő vastagabb, zsírosabb krémeket érdemes egy könnyebb emulzióra cserélni. A hidratálás mellett az A-, C-, D-, E-vitamin pótlására is érdemes odafigyelni.

 

Az elhalt hámsejtek eltávolítása

A radírozás, azaz az elhalt hámsejtek eltávolítása is fontos a regeneráló arckezelés során, ezt azonban hetente maximum egyszer alkalmazd. Figyelni kell arra, hogy a bőr felső rétegeinek eltávolítása után pakolással, vagy krémekkel feltétlenül pótoljuk vissza a bőrbarát védőanyagokat. Erélyesebb hámlasztó szerekkel nem ajánlatos otthon próbálkozni, mert többet árthatunk vele, mint amennyit használunk!

Kozmetikai kezelésként olyan programokat ajánlunk a fárasztó tél után, amelyekkel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket és nagy dózisú hatóanyaggal regeneráljuk a bőrt.

 

Reméljük hasznosnak találtátok tanácsainkat! 🙂

Ha további szakmai segítségre van szükséged keress minket bizalommal, és együtt megtaláljuk a bőrödnek megfelelő kezelést! 🙂

 

Jelentkezz be hozzánk az alábbi telefonszámon, vagy az űrlap kitöltésével kérj visszahívást!  

+3670 604 0115

 

Írta és szerkesztette: Zopcsák S. Ágnes – Beauty Marketing Experts

Recent Posts

Leave a Comment

Visszahívás

Kérjen visszahívást.

Start typing and press Enter to search