Tények és tévhitek a ránctalanítással kapcsolatban – avagy mit várhatsz el egy kozmetikai kezeléstől

 In Blog

A legtöbb ránctalanítással kapcsolatos cikk tele van követhetetlen hatóanyag elemzésekkel , vagy komolyabb beavatkozások bevállalására buzdítja az érdeklődőt. Ezért célunk ezzel a cikkel, hogy egy alapvető tudás átadásával elnavigáljunk, hogy olyan kezelést választhass, amire valóban szükséged van. Kezdjük tehát az alapokkal.

Öregedési folyamatok

 

Ez játszódik le a bőr felső hámrétegében:

A hámréteg vízmegtartó képessége csökken, ezzel egyenes arányban pedig a sejtek regenerálódási képessége is. A bőr hajlamossá válik a pigmenthiányos fehér foltok, vagy éppen a pigment túltermelésnek köszönhető sárgás-barnás foltok képzésére.

Ez játszódik le a bőr irharétegében:

Az irharétegben kollagénszövetek és elasztin rostok találhatóak, melyek a bőr rugalmasságáért felelősek. Az öregedési folyamat részeként a szövetek száma csökken, a rostok kinyúlnak, melynek hatására a bőr elveszíti rugalmasságát.

A bőr rugalmasságának elvesztésével a mimikai izmok kisebb-nagyobb ráncokat képeznek, ezek a ráncok idővel állandósulnak, azaz a mimikai izmoktól függetlenül is láthatóak maradnak.

Mitől függ az öregedés mértéke?

#tévhit: Az öregedésünk mértéke génjeinkben rejlik.

Az öregedés mértéke természetesen függ az öröklött hajlamtól is, azonban rengeteget tehetünk azért, hogy megőrizzük bőrünk fiatalságát.

Egyrészt elkerülhetjük az öregedést fokozó faktorokat, mint például a sok napfény, helytelen étrend, vegyszerekkel teli kozmetikumok, dohányzás, vagy a nem megfelelő folyadékbevitel a mindennapokban.

Másrészt, figyelmet fordíthatunk a megelőzés folyamatára.

Mikor érdemes elkezdeni a megelőzés folyamatát?

#tévhit: A bőr öregedésének kezelésével ráérünk 35 év felett foglalkozni.

Nagyon sokan abban a tévhitben élnek, hogy bőrünk fiatalságának megőrzésével ráérünk 35 év felett foglalkozni – azonban megtartani a bőr rugalmasságát sokkal könnyebb, hatásosabb, és olcsóbb is, mint a már megereszkedett bőrt helyreállítani. A szakemberek azt ajánlják, hogy a megelőzéssel már 25 éves korban érdemes elkezdeni foglalkozni.

Vegyük át melyik életszakaszban mire is van szüksége a bőrnek:

25 éves kortól:

  • a bőr védelme
  • megfelelő hidratálás, revitalizálás
  • a bőr kollagéntermelésének, ezáltal rugalmasságának fenntartása
  • a bőr anyagcseréjének serkentése

35 éves kortól

  • a kollagéntermelés stimulálása
  • sejtmegújulás támogatása természetes sejtaktivátorokkal
  • a bőr hidratálása

45 éves kortól

  • extracelluláris mátrix épülésének elősegítése
  • bőr regenerálása

Ahogyan a fentiekből is látszik, sokkal többet tehetünk a megelőzésért, ha már a megfelelő korban elkezdjük.

A bőrfiatalító kezelések fő típusai

 

Invazív eljárások

Ide sorolunk minden olyan eljárást, melyek a hámréteg kisebb-nagyobb megsértésével járnak. Ilyenek a klasszikus vagy lézeres plasztikai sebészeti beavatkozások, a hyaluronsavas feltöltés, a botox, és a mezoterápia.

#tévhit: A bőr öregedési folyamatainak visszaállításáért igazán hatékonyan csak injekciós beavatkozásokkal tehetünk.

Sokan úgy vélik, hogy csak ezek a módszerek képesek igazán látványos hatást elérni, azonban ma már olyan sokat fejlődött a technológia a kozmetika iparban is, hogy akár 10-15 évet is fiatalodhatsz anélkül, hogy „kés alá feküdnél”, kitéve magad az ilyen beavatkozások komoly, akár hosszú távon problémákat okozó mellékhatásainak.

Non-invaziv eljárások

A fentiekkel ellentétben ezek a kezelések a kötőszövetek megsértése nélkül végezhetőek el. Ilyen a hatóanyagok belső vagy külső alkalmazása, hormonális kúra a változókorban, mélyhámlasztás, bőrmegújító kezelések.

Természetesen oda kell figyelni a hatóanyagok minőségére és alkalmazásuk biztonságos körülményeire. Mindig győződj meg róla, hogy a szalon, ahol a kezelést kapod megbízható és profi legyen.

#tévhit:  Az igazán hatásos ránctalanító eljárásokkal azonnali látványos eredmények érhetőek el.

Ha egy újonnan kipróbált kezelés első alkalma után nem az általad elképzelt eredmény köszön vissza rád a tükörből, de azért látod a kezelés hatását, ne ijedj meg! Ez nem azt jelenti, hogy az a kezelés pénzkidobás volt. Egy-egy kezelés még nem fog csodát tenni az arcbőröddel. Nagyon fontos tudni, hogy ezek az eljárások kúra-szerűen működnek, ezért nem szabad elhanyagolni az utókezeléseket sem, a végleges eredményt pedig csak a kúra végén fogod megtapasztalni.

Reméljük sikerült egy kis segítséget nyújtanunk a különböző bőrfiatalító kezelések közötti eligazodáshoz! 🙂

 

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy melyik korban, mit tehetsz fiatalságod megőrzéséért, nézd meg a SEYO TDA érintésmentes anti-aging technológia speciális kezeléseit, vagy keresd anti-aging szalonunkat. 🙂

 

Írta és szerkesztette: Zopcsák S. Ágnes – Beauty Marketing Experts

 

Recent Posts

Leave a Comment

Visszahívás

Kérjen visszahívást.

Start typing and press Enter to search